Bewust Wording

   

Home

BEWUST WORDING VAN JOUW ZELF BELEID

Hoofdstuk 1

 

Bewust worden van je eigen "ik" zijn:

Het kan zomaar gebeuren op een vroege morgen in de ochtend glorie.
Je staat op en al lichtelijk slapend loop je naar beneden om koffie te zetten en een peukie te draaien.

Je schenkt je bakkie koffie in, en opeens zit je eigenlijk een beetje vooruit te staren, en in je gedachten denk je, " Waar ben ik toch mee bezig ? ".

Wie ben ik nu eigenlijk al die tijd geweest ?

Jaren lang heb ik gedaan wat anderen van mij vraagde, of wat anderen verwachten van mij. Jaren lang leefde ik naar de normen en de waarde die men mij oplegde, en nu..? nu heb ik niets meer.

Ik voel me leeg , totaal kapot, me eigen kwijt , waar ben ik gebleven ?

Ik baal van mijn werk, ik baal van het leven die ik nu leidt.

Woede, verborgen verdriet, en eindelijk wordt je wakker van een leven die je geleefd hebt maar zonder jezelf te zijn of te kunnen zijn

 

Bewustwording van jezelf.

Het moment van ontwaken kan je in een glorie overzien, het moment is daar dat je eindelijk kiest om jezelf te zijn, om niet meer met de kudde zomaar mee te lopen, maar met een eigen visie en een eigen denken en kracht en zeer zeker ook mening.

Ieder mens heeft recht om geschapen te worden zoals men zelf daadwerkelijk is, en zo is het ook zo dat ieder mens hiermee wordt geboren, niet alleen ieder mens, maar ook dier en plant en al wat meer is en ontstaat. Alles is zoals het mag zijn en niemand die er verandering in brengt, behalve jij zelve.

Jij bent verantwoordelijk voor het geen wat jij ondergaat, elk dier elk mens heeft zijn eigen behoeften maar wordt vaak onderdrukt door wat de maatschappij van hen verlangt en oplegt

Soms kunnen we gewoon weg niet ons zelf zijn, totdat we de kracht gevonden hebben om te kiezen voor vrijheid om ons wel zijn en ons zelf behoud want,..  wie zijn wij immers als wij niet ons zelve zijn

Als kind hebben wij recht op alles, recht op vrijheid, recht op menings uiting, maar vooral om ons zelf te zijn. Echter vanaf de geboorte word ons eigenlijk al dingen geleerd die wij klakkeloos overnemen. En soms gaat dat goed en soms staak je opeens in een latere leeftijd vast.


Ook zijn er situaties waardoor wij niet vrij kunnen zijn en ons zelf behoud moeten beschermen om niet gekwetst te worden door anderen.

Situaties als misbruik, mishandeling (geestelijk, lichamelijk, sociaal), zijn enkele oorzaken waardoor wij ons zelf achter een muur moeten verbergen, zodat we ons zelf niet hoeven te laten zien aan anderen en ook
dat wij niet zo gemakkelijk gekwetst worden door anderen mensen.

Vaak uit schaamte gevoelens, durven wij vaak ook niet te vertellen wat op onze hart ligt, en ook door miskeuring durven we vaak niet ons zelf te zijn en daardoor kunnen we nogal in de klit raken , verstrikt raken in ons zelve.

We weten op een dag gewoon weg niet meer wie we zijn, en verstikken ons zelf, en op een dag worden we nodig wakker, opdat wij het leven niet meer aankunnen op de manier waarop wij geleefd hebben.Geleefd..... Geleefd Werden

 

 

Hoofdstuk 2

Innerlijke Proces

Zodra je je bewust bent van jezelf in al je vormen en daden en je hebt de kracht gevonden om jezelf te worden en te zijn, komt het Innerlijk Proces naar voren.

Innerlijke processen zijn o.a. ook de blokkades die je zal tegen komen op de pad der behoudenis van jou zelve.

Ook Angst is hiervan een onderdeel want, om jezelf te worden zal je ook geconfronteerd worden met enkele belangrijkste blokkades waarmee je jezelf hebt afgeschermd voor het leven.

Men denkt vaak dat het 1 blokkade is waar mee men zit, nl verdriet. Maar echter is dit al lang geleden ontstaan. Het hoeft maar zo klein te zijn dat het te groot is om het nu aan te gaan.

En wees gerust want dat hoef je ook nog niet aan te gaan. Je zal namelijk stapje voor stapje je blokkades afgaan tot dat ene kleine stukje. Langzaam aan zal je de schil van de sinasappel afpellen om zo tot de kern van het begin te komen.

Als je namelijk direct naar de kern gaat, zal je veel meer verwoesten dan nodig is. Dit is vaak een schade die niet ongedaan kan worden en dan zit je , om maar met fruit verder te gaan, met de gebakken peren.

En ja , natuurlijk zal niet alles opgelost worden, dat kan ook niet, maar zeker tot daar waar de rode draad is begonnen zal de start aan het eind zijn zodat je het begin hiervan zal bereiken.

De rode draad is eigenlijk het gene waar je altijd maar het meest tegen aan loopt in je leven. En daar ga jij dan mee aan de slag, beetje voor beetje.

Echter zal je dit niet alleen ondergaan, zolang je leert te luisteren naar je eigen gevoel en intu´tie.

Je zult tevens ook als je meer op je gevoel gaat letten geconfronteerd worden met het verleden maar niet in eenvoud, nee gezamenlijk met iemand van Gene Zijde. Vaak herkenbaar aan een koel briesje die zomaar uit het niets ontstaat.

Ook zal je merken dat je nieuwe mensen in je leven tegen komt, maar ook dat je mensen om je heen gaat verliezen. Wat eigenlijk ook logisch is, want jij bent de gene die opeens gaat veranderen en niet iedereen kan dat bij houden of vind dat je dan nog die geschikte kerel of vrouw bent die ze konden.

Men hoort dan ook vaak dat ze jou zo op die manier niet kennen. Dat kan ook niet, want ze hebben een hele andere iemand gekent.

Voor een relatie is het een hele sterke test . Zal de band blijven of... zal de band vergaan.

In ieder geval word niet egoistisch. Denk niet altijd aan je zelf. Wik en weeg de dingen af. Kan je dingen doen die goed zijn voor jezelf maar ook voor de ander?. Of gaat het je meer schade opleveren ?

Je zult ook dus nieuwe pijnen ondervinden, maar wik en weeg af wat voor jou belangrijk is. Weet dat je soms moet verliezen om te winnen.
 

 

Hoofdstuk 3

Enkele Blokkades


Voorbeelden:

1)

Iemand vraagt je om een gunst, eigenlijk wil je het helemaal niet doen en nu komt het erop aan dat je leert Nee te zeggen ipv een Ja, omdat je anders angst hebt dat die persoon uit je leven zou verdwijnen, of omdat je misschien juist die ander pijn doet omdat jij nu toevallig eens Nee zegt.

Nee zeggen is ook helpen, wees je daar eens bewust van, want hiervan leert de ander dat je a) niet voor het karretje meer te spannen bent en b) dat die persoon een andere oplossing moet gaan zoeken, en het zelf eens zou moeten gaan oplossen ipv een ander het te vragen.

Nee zeggen is totaal niet slecht, en tevens hoe vaak heeft men wel eens Nee tegen jou gezegd.


2)

Tijd worden om jezelf te zijn dus ook met jouw paranormale gavens, zoals helderziend, heldervoelend, en vooral je interesse die je hebt in het spirituele gebied.

Vaak is het zo dat we bang zijn dat we familie of naasten zullen verliezen als we onze recht op weten of om ervoor uit te komen dat je paranormaal bent.

Mensen gaan vaak anders reageren als jij je levenswijze en visie veranderd, maar dat is aan de ene kant niet zo raar, je hebt trouwens nooit laten zien dat je eigenlijk deze visie hebt, puur omdat mensen je anders raar zouden vinden of afwijzen.(denk je)

De reden vaak is dat mensen jou niet begrijpen en ook angst hebben voor het paranormale en het spirituele, eigenlijk omdat ze zelf dus niet eens weten wat het inhoudt. Men zal ook vaak zeggen dat je zweverig bent en al die zaken meer, maar vraag je eens af of dat wel zo is, ik denk het niet.

Het is vrij normaal als je de vrijheid krijgt om kennis te maken met iets wat je altijd bij je draagt om daar zoveel mogelijk over te leren en behoefte hebt om er over te praten, niet waar ? Tevens zal men dit ook zeggen, omdat je zelf namelijk zo veranderd en men totaal geen grip op je kan krijgen op de manier zoals je nu dan bent

Echter zul je mensen om je heen verliezen, wat ook niet raar is, want niemand kon jou zoals je daadwerkelijk ook bent, en je kan ze dan ook niet echt vrienden noemen in de vorm zoals je ze kent.
Zelf zal je ook een andere visie krijgen op bepaalde mensen, dit omdat eigenlijk je ogen open gaan.

 

 

Hoofdstuk 4

Het verlies:


Zoals ik al zei zal je soms mensen om je heen verliezen en dat geeft pijn heel veel pijn, maar pijn is helemaal niet erg, het zegt iets over ons zelf.
Het geeft aan dat wij ook gewoon mensen zijn met gevoelens zoals verdriet, boosheid en al dat meer, dat is iets wat je echt niet uit de mens haalt, als je dat niet meer hebt dan ben je geen mens meer.

Pijn en verdriet zoals ik al zei, zegt iets over ons zelf,maar wat doe je ermee ?Voorbeeld:

Laat allereerst lekker die tranen eens stromen en tijdens het huilen zal je je een klein meisje of jongen voelen, en dat geeft helemaal niets.
Niemand hoeft zijn tranen namelijk te bedwingen en we zijn allemaal kinderen toch, ieder kind heeft een vader en moeder, ook al zijn ze over gegaan.

Dus laat maar lekker stromen die tranen, zodat je je daarna lekker opgelucht voelt, maar dan ben je er nog niet, want je moet jezelf af gaan vragen waarom je zoveel verdriet bij je draagde.Stel jezelf de volgende vragen:

Waarom heb ik verdriet? ( vaak weet je het zelf niet )

Wat voelde ik tijdens mijn verdriet ? ( pijn, woede )

Wat doe ik hiermee met dit gevoel ? ( ik wil het kwijt )

Wanneer heb ik me ook zo eens gevoelt ? ( ga terug zover je kunt in je verleden )

Wat was er toen precies gebeurt ? ( haal het voor je )

Wat deed je er toen aan ? ( ik rende ervoor weg )

En nu kom je het weer tegen, wat zou je nu willen doen zodat dit je niet meer zo erg raakt ?

Is dit de goede oplossing ?

Zo nee, waarom dan niet ?

Zou je dan toch niet iets anders gaan doen, anders val je terug in herhaling en wil je dat ?

Zo ja, hoe ga je dat bereiken ?

Voelt dit antwoord goed aan ?

Gebruik het dan met wijsheid, en onthoudt wat er is gebeurt.

Wordt niet boos of kwaad op die persoon, ook hij of zij kan er niets aan doen dat jij je zo voelt, puur omdat hij of zij of zelf niet de inzicht heeft waar hij of zij mee bezig is, of misschien zat hij of zij zelf niet lekker in de vel.

Ook zal het misschien zo zijn dat het niet werkte, de oplossing die je had. Dat geeft niets. Dan ga je opnieuw de vragen af en kijk je tevens hoe de situatie nu gelopen is en wat je er dan nu anders aan kan doen.

Hiervan leer je enorm en zal je ook komende situaties leren inschatten door innerlijke inzicht. Je weet nl al hoe iemand kan reageren als je iets doet op een bepaalde manier. Maar misbruik het niet, want ook dan hou je je eigen voor het lapje.

Heel veel succes, Bianca

Vragen over het artikel: Email Bianca

Home

   
visits